Gar & dünst-tips

Alla Artiklar


Lax från diskmaskinen
Juni 2022

Lax från diskmaskinen

Även om du inte tror det: Även med diskmaskinen kan du laga mat. Det fungerar mycket bra med fisk, som lax. Diskmaskinen har en fördel: Den heta ångan har alltid samma temperatur på cirka 80 grader...

Bambustångare för ångad pasta eller Maultaschen
Juni 2022

Bambustångare för ångad pasta eller Maultaschen

Min barn älskar ångade nudlar. Nu är jag inte fan av många krukor samtidigt på kaminen och framför allt tycker jag inte om sköljning av kanske brända krukor. Nyligen köpte jag en bambusspjäll med 3...

Stäng ånghålet i grytlocket
Juni 2022

Stäng ånghålet i grytlocket

Jag har ett par kastruller och kokkärl med glaslock, som har en liten Abdampfloch i locket. Men eftersom jag föredrar ångor (inklusive potatis, grönsaker ...) är detta hål överflödigt, eftersom för...

Torkade tomater och aubergine mjukt tunnade
Juni 2022

Torkade tomater och aubergine mjukt tunnade

Torkade tomater och auberginer bör först mjukas innan de tillsätts i skålen. Torkade tomater finns i snabbköpet i olja att köpa, då kan du ta bort dem, doppa och använda som de är. I turkiska butiker...

Blansera broccoli ordentligt
Juni 2022

Blansera broccoli ordentligt

Om du gillar broccoli till exempel Det rekommenderas att tappa det endast i 2 till 3 minuter, dvs det doppas i bubblande kokande saltat vatten. Hälls sedan i en sikt (jag har en sicksikt, eftersom...

Kok ris med mindre ansträngning utan matlagningspåse och riskokare
Juni 2022

Kok ris med mindre ansträngning utan matlagningspåse och riskokare

Genom mina sushi-experiment har jag upptäckt denna metod och lagar nu mitt ris precis som det. Han blir inte så lerig och det är lättare. Den här metoden fungerar bara med lös ris, vilket jag tycker...

Koka ägg i ugnen
Juni 2022

Koka ägg i ugnen

Ägg tillagas underbart i ugnen helt utan vatten. På senare tid hade de stängt av vattnet i huset för reparationer, och eftersom jag behövde hårtkokta ägg och inte kunde vänta så länge lagade jag dem...

Matlagning potatisar i en tryckkokare
Juni 2022

Matlagning potatisar i en tryckkokare

Under en tid har recept publicerats som kan förberedas i en tryckkokare. Jag skulle vilja dela ett tips om hur potatis till svabisk potatissallad tillagas perfekt i en tryckkokare. Vi Schwaben älskar...

Ångkokare för mikrovågsugn - koka grönsaker försiktigt
Juni 2022

Ångkokare för mikrovågsugn - koka grönsaker försiktigt

Med en ångbåt för mikrovågsugn kan koka grönsaker snabbt och försiktigt, särskilt potatiserna smakar mycket mer aromatisk. Jag har en liten ångbåt, diameter 23 cm, det räcker för 2 portioner, du får...

Sparris från ugnen - fantastisk
Juni 2022

Sparris från ugnen - fantastisk

Det är sparris tid! Vi ser fram emot denna underbara och hälsosamma grönsak. Men att laga sparris i vattnet är trögt att bli tråkigt, även om du byter sidorätter om och om igen. För två år sedan fick...