Fläckar på textilier

  • Huvud
  • Fläckar på textilier

Alla Artiklar

Ta bort envisa fläckar från plaggen
Juli 2020

Ta bort envisa fläckar från plaggen

För att lösa envisa fläckar behöver du inte alltid använda aggressiva rengöringsmedel. Istället kan du också använda galltvål (från apoteket). Tvålen innehåller enzymerna från grisgalten, som hjälper...

Oxi-Power: fläckar på mattan
Juli 2020

Oxi-Power: fläckar på mattan

Nyligen hände skräcken mig: blåbärssaft över ett stort område spillt på ullsmattan. Det absoluta uthållighetstestet för varje rengöringsmedel, eftersom blåbär är mycket envis frukt. I panik, sprayade...

Silikon på kläder? Pimpsten hjälper!
Juli 2020

Silikon på kläder? Pimpsten hjälper!

Igår handlade jag med sanitetssilikon, och där dumt (utan att märka det omedelbart) några på mina favoritjeans. Jag låter hela saken torka för nu. (Halvtorr silikon är en djävulsk grej. :-) Jag...

Gnugga torkade fläckar på mörk trasa
Juli 2020

Gnugga torkade fläckar på mörk trasa

Igår insåg jag än en gång att små fläckar på mörka tyger ofta bara försvinner genom att försiktigt gnugga dem över fläcken med samma material. På armen på min mörkblå blazer låg en torkad lapp...

Ta bort tuggummi från bilstol / tyg
Juli 2020

Ta bort tuggummi från bilstol / tyg

En gång hade problemet med ett bubbelprodukt. Jag gick till diskoteket och satt i en bubbelpigga. Byxorna var mitt minsta problem, eftersom jag inte hade märkt det och sedan krattade i bilen....

Mineralvatten mot hallonfläckar
Juli 2020

Mineralvatten mot hallonfläckar

Och sedan rullade hallonet över min mörka blus ... och lämnade exakt på den vita knappen en fettfläck :( Jag hörde att du borde tvätta det kallt eller prova vinäger, men det verkade konstigt för...

Ta bort fettfläckar med bakpulver
Juli 2020

Ta bort fettfläckar med bakpulver

Så: om du upptäcker några oljiga fläckar efter strykning, strö på bakpulver på fläcken, gnugga in det med fingret en kort stund, vänta 5-10 sekunder och borsta sedan av det med en klädborste. Fläck...

Rengör gamla och smutsiga bilsäten
Juli 2020

Rengör gamla och smutsiga bilsäten

För att gamla och smutsiga bilstolar ska se rena och nya ut behöver du bara en hink med vatten, 1 till 2 flikar för rengöring av tänder (Kukident eller så), en streck av mjukgörare, en svamp och en...

Rengör klädsel / matta med läsk
Juli 2020

Rengör klädsel / matta med läsk

Jag har precis fått reda på något nytt: Jag fick nyligen stolar gratis via en porslinslänk, trästolar med klädda sittplatser i 80-talsstil. Klädseln ser ut som velourmatta, frotté eller till och med...

För fukt och lukt av kräkningar
Juli 2020

För fukt och lukt av kräkningar

Om ditt barn, hund eller katt har kräkat har jag ett bra tips för att ta bort gåvan. Ta kaffemjölken ur filtret och strö det över spriten. Den akuta lukten lindras omedelbart, fukten är bunden. Vänta...